9 דברים שלא ידעתם על ייצור בהודו

הודו היא ארץ מדהימה ומקסימה, וכיף לי ליסוע לייצר בה, אבל יש בזה אתגרים לא פשוטים, וגם תגמול. אז הנה הרשימה שלי:
1. בהודו כמו בהודו תקשורת זה הנאמבר וואן אישיו שיכול ללקות בחסר, אם לא מבינים את ההודים. כשהודי אומר עוד מעט, הוא מתכוון ל- לא בדיוק יודע מתי או כמה זמן זה         יקח. זה קריטי להציב לוחות זמנים, ואם אני למשל נמצאת שם פיזית, אני צריכה להגיד להם תאריך חזור יותר מוקדם כדי שיתאמצו לפגוש את התאריך. בכלל הודים יעדיפו           לשתות את הצ'אי ולהתפלל בדיוק בשעה שבע בערב, אולי הם מבינים משהו על החיים שבמערב פחות מבינים.

2. יש בהודו כל מיני סוגי איכויות של ייצור, ממש כמו שיש עניים מאוד ועשירים מאוד, ככה גם אפשר להגיע למפעלים שהם חפיף, לעומת מפעלים שמייצרים לחברות כמו               בילבונג או H&M. כמובן שהעלויות משתנות בהתאם, וגם בהתאם לכמויות.

3. נתת הוראת ייצור? הנהנו לך ואמרו כן כן? סימן שיש מצב שלא הבינו אותך והם יעשו מה שהם חושבים לנכון. צריך להבין את הניואנסים הדקים של מה שהם אומרים - יכול          לעזור להגיד באנגלית מאוד פשוטה ואפילו שבורה, בכמה דרכים את מה שהתכוונת, ואפילו לכתוב / לצייר את זה. אחרי שהם חוזרים אחריך יש מצב שהבינו אותך.

4. גם אם המאסטר שעובד על הגזרה הבין אותך, זה לא אומר שהעובדים במתפרה יבינו. ולכן בדיקות אחרי הדוגמה הראשונה הם קריטיות להתקדמות.

5. לפעמים הדוגמה שאישרת נראית א' והם ייצרו ב' כי לא היה להם בדיוק חלק מסויים, וזה SAME SAME ולכן אם קריטי משהו מסויים, וזה בד"כ קריטי לעיצוב, אז צריך                 להדגיש שזה מאוד קריטי. מראש. לי בד"כ עוזר המשפט not same same, exactly excatly.

 6. בהודו יש בתי ייצור קטנים, שמאפשרים יצור בכמויות קטנות, אצלי זה בד"כ מתפרות של משפחות האנשים גרים בה מסביב למתפרה, הילדים רצים בין הבדים, ואם רצית             לדעת שהכסף שלך לא מגיע לסווטשופ, אפשר לראות בדיוק את זה במקומות האלה. אלו המקומות האהובים עלי, ובד"כ כשאני באה לשם - אני מתכבדת בצ'אי וצ'פאטי             במינימום, ולפעמים במאכלים שלא טעמתי לפני. אין על ההרגשה הזו!

 7. מערכות יחסים טובות זה הכל! זה משנה יותר מהכסף שאיתו הגעת. אם עשו לי טעות, יותר יעזור לי להיות נחמדה, מאשר להתעצבן, ולהסביר למה אין לי אפשרות למכור           את זה עם הטעות. כבר תיקנו לי ליינים שלמים של ייצור, בגלל מערכת יחסים טובה עם בעלי המפעל. (נכון שזה טעות שלהם ונכון שלא אישרתי את זה אבל עדיין...)

 8. בכל מקום יש את האדם הזה - שמבין טיפה יותר, כדאי לנסות לתקשר מולו. הוא יתרגם אותך לכל השאר, וגם מולו תתבצע ההזמנה של הייצור.

 9. מצד אחד הם רוצים למכור כמה שיותר מצד שני, אפשר להתחיל שם בכמויות קטנות, כי הם רוצים לראות את העסק שלך גדל, ולכן הם גם יכולים להתגמש במחירים. כשאני       באה למקום חדש, אני מסבירה את המהות של העסק שלי וככה מקבלת דילים טובים יותר. בלי קשר אני בוחרת את המקומות לפי איפה שכיף לי לעבוד.
image alt

המאמר הזה לטובת מי שצריך את הידע

אני מלווה יזמים ויצרנים לייצור בהודו, מוזמנים ליצור קשר 0524486663 ולקבל ליווי מאחת שמבינה.
x

#{title}

#{text}

#{price}